U Krapinsko – zagorskoj županiji do nedjelje 12. travnja do 8 sati evidentirano je 100 osoba pozitivnih na korona virus . U odnosu na subotu, novooboljele su četiri osobe, a nalaze čeka još njih 10 od kojih je šest u samoizolaciji

Novooboljeli su s područja Đurmanca (1), Krapine (2) i Stubičkih Toplica (1). Kad je 9. travnja doc. Krunoslav Capak, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, komentirao epidemiiološku sliku u Zagorju, rekao je da idemo u dobrom smjeru, ali da se moramo držati mjera.

Kršimo sve mjere!

Mjere su, očigledno, popustile. U popuštanju je pripomogao i Županijski stožer civilne zaštite koji je silio potpisivanje sporazuma o slobodnoj migraciji između gradova i susjednih općina bez e-Propusnica. Broj oboljelih je u ta četiri dana narastao za osam, pa je u subotu doc. Capak ‘prozvao’ Krapinsko-zagorsku županiju da, u odnosu na broj stanovnika, ima goru epidemiološku sliku od Splitsko-dalmatinske. Nacionalni stožer je zaustavio slobodnu migraciju i sve potpisane sporazume stavio van snage, jer ih nije niti odobrio.

I dalje je najviše oboljelih s područja Pregrade, njih 36. Slijede Krapina sa 18, Hum na Sutli sa sedam, Oroslavje, Zabok i Desinić s po šest oboljelih, Jesenje i Petrovsko s po četiri, Donja Stubica, Đurmanec, Stubičke Toplice i Lobor s po dva oboljela, te Bedekovčina, Krapinske Toplice, Radoboj, Gornja Stubica i Tuhelj s po jednim oboljelim.

Bilo je i kršenja samoizolacije u 24 sata. Policija je utvrdila dva kršenja mjera. A Odluku o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravka prekršilo je čak 13 ljudi koji nisu imali propusnicu.