Krapinsko – zagorska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti u poljoprivredi.

Potpore će se odobravati za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda, šteta koje je pretrpio poljoprivrednik na poljoprivrednom zemljištu i/ili primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Maksimalno 20.000 eura

Poziv se odnosi na neosiguranu imovinu evidentiranoj u Registru šteta 25. svibnja na području općine Hum na Sutli, 2. lipnja na području gradova Klanjec i Oroslavje te općina Zagorska Sela, Veliko Trgovišće i Kumrovec i 13. lipnja na području općine Bedekovčina.

Prihvatljivi korisnici sredstava potpore su poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika i/ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju podružnice Krapinsko-zagorske županije sa sjedištem na području Krapinsko- zagorske županije, sa štetama u poljoprivredi i/ili na poljoprivrednom zemljištu, na imovini koja nije osigurana s područja gradova Klanjec i Oroslavje i općina Bedekovčina, Hum na Sutli, Kumrovec, Veliko Trgovišće i Zagorska Sela, oni koji su prijavili štetu u Registar šteta.

Na raspolaganju je indikativan iznos od 3.025.000,00 kuna. Potpora se može dobiti do 100 posto od ukupno procijenjene štete s time da jednom korisniku mogu biti dodijeljene potpore male vrijednosti tijekom razdoblja od tri fiskalne godine u iznosu koji ne smije biti veći od 20.000,00 eura.

Korisnici mogu zatražiti potporu za štete nastale na poljoprivredi (trajni nasadi, cvijeće, povrtlarske i ratarske kulture), zemlji i stoci, mehanizaciji i opremi za primarnu poljoprivrednu proizvodnju, na solarnim panelima te na plastenicima i staklenicima koji se koriste za poljoprivrednu proizvodnju.

Službenu dokumentaciju preuzmite OVDJE.