Iako je prije dva dana bio u kontaktu sa zaraženim, županu Željku Kolaru nije propisana samoizolacija?!

Pozitivan kontak bio mu je Marko Kos, SDP-ov načelnik Svetog Križa Začretja koji je jutros na svom Facebook profilu objavio da je pozitivan na koronavirus. Kolar je, međutim, jutros u Zaboku dočekao predsjednika Zorana Milanovića. I rukovao se s njim.

Capak: ‘Samoizolacija obavezna’

– S kolegom Kosom bio sam u utorak na dodjeli ugovora za poticanje stočarske proizvodnje i svi smo nosili maske. Ja, prije svega, čuvam svoje zdravlje. Naravno da mi je kolega Kos javio da je pozitivan, zvao sam epidemiologinju i rekla mi je da ne moram u samoizolaciju – odgovorio nam je Kolar.

Rekao je i da je imao FFP masku, a kad smo ga podsjetili da je baš na stranicama Županije objavljena fotografija na kojoj su on i Kos bez zaštitnih maski, tvrdi da je to bilo vrlo kratko, 30-ak sekundi, i da je to bilo na otvorenom prostoru.

Kolar je u petak 7. svibnja primio prvu dozu cjepiva AstraZeneca. No, to ga, prema naputcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ne oslobađa od samoizolacije. Potvrdio nam je to i dr. Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a. Nismo mu rekli konkretan slučaj, već smo ga pitali mora li osoba, iako je cijepljena jednom dozom cjepiva, a bila je u kontaktu sa zaraženim, ići u samoizolaciju.

– Mora! – kratko i jasno nam je odgovorio Capak.

Kolar je s Milanovićem i s još nekoliko ljudi bio na sastanku u zatvorenom, kasnije su se družili na otvorenom (Photo: Davorin Višnjić/PIXSEL)

Predsjednik Milanović u Zabok je danas došao obići gradilište budućeg Urbanog centra kulture re-GENERATOR. Prije posjeta gradilištu imali su sastanak u Gradskoj upravi. Na tom sastanku bili su gradonačelnik Ivan Hanžek, župan Kolar, saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić…

– Imali smo svi zaštitne maske, skinuli smo ih na otvorenom i pridržavali se svih epidemiloških mjera. Da, javio mi je kolega Kos da je pozitivan prije dolaska predsjednika, ali mi je epidemiologinja koju sam zvao rekla da ne moram u samoizolaciju – ponovio nam je Kolar još jednom i otišao dalje u kampanju.

A Milanović u Međimurje.