Nakon što smo prvi objavili da župan Željko Kolar nije otišao u samoizolaciju nakon kontakta s oboljelim, u Županiji pokušavaju prikriti tragove

Još do 13 sati na službenim stranicama Krapinsko-zagorske županije, na objavi od 11. svibnja, na fotografiji je bilo četvero ljudi. Nakon objave našega teksta, s fotografije je nestao Marko Kos.

Gdje je nestao čovjek?

Kako smo objavili, Kolar se 11. svibnja družio s načelnikom Svetog Križa Začretja koji je jutros objavio da je pozitivan na koronavirus. Iako je to znao, Kolar je išao na susret s predsjednikom Zoranom Milanovićem koji je došao u Zabok. Bili su u istoj zatvorenoj prostoriji, pri dolasku su se rukovali, a kasnije su se družili i na otvorenome i to bez zaštitnih maski.

Kolar nam je rekao da on ne treba u samoizolaciju jer da mu je tako rekla epidemiologinja. Tvrdio je i da je 11. svibnja, kada je bio s Kosom, imao zaštitnu masku. No, nije. Što je, osim na fotografijama koje su tog dana napravili kolege iz Zagorje Internationala, bilo objavljeno i na stranicama Županije.

A onda su Marka Kosa odlučili ‘izbrisati’ s te ‘sporne’ fotografije. Osim što je čovjek bolestan, sada je očigledno i nepoželjan Kolaru koji bi, prema tvrdnjama ravnatelja HZJZ-a dr. Krunoslava Capaka, morao u samoizolaciju.

Predsjednik Zoran Milanović primio je obje doze cjepiva, župan Kolar samo jednu (Photo: Davorin Višnjić/PIXSELL)

Kolar nije prebolio koronu, a prošli se je tjedan cijepio, ali tek prvom dozom. I HZJZ tu jasno propisuje samoizolaciju. Tko je u lokalnom Zavodu za javno zdravstvo donio odluku da samoizolacija nije potrebna, nije nam poznato.