Od jutros pristiglih 9750 doza Pfizerovog cjepiva protiv korone, dio će Hrvatski zavod za javno zdravstvo distribuirati i u Zagorje

– U Krapinsko-zagorsku županiju cjepivo šaljemo u nedjelju 27. prosinca – rekao nam je jutros dr. Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Prvo najugroženiji

U Hrvatski zavod za javno zdravstvo stigle su dvije kutije cjepiva koje su sada pohranjene u hladnjak na -70 stupnjeva. Pristigla količina podijelit će se po svim županijama, u Krapinsko-zagorsku stiže sutra. Jednom kada se cjepivo izvadi s temperature od – 70, mora se iskoristiti u roku od pet dana.

Foto: HZJZ

Prva cjepiva namijenjena su najugroženijim skupinama, ljudima u domovima za starije i nemoćne kojih samo u Zagorju ima 28.

 

– Ovo je najvažniji događaj od početka pandemije. Od sutra krećemo s cijepljenjem najugroženijih skupina stanovništva u čitavoj Hrvatskoj. Cjepivo se sutra distribuira županijskim zavodima koji će organizirati cijepljenje korisnika domova za starije, zdravstvenog osoblja koje radi s COVID pacijentima i djelatnika Hitne medicine – rekao je dr. Capak.