Od 9750 doza Pfizerovog cjepiva protiv korone, koliko ih je u prvoj pošiljci stiglo u Hrvatsku, njih 450 dolazi u Zagorje

Pošiljka 450 cjepiva za Zagorje dolazi u nedjelju, a raspored cijepljenja prepušten je lokalnom Zavodu za javno zdravstvo.

Nova pošiljka idući tjedan

– U Krapinsko-zagorsku županiju cjepivo šaljemo u nedjelju 27. prosinca – rekao nam je dr. Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

– Ovo je najvažniji događaj od početka pandemije. Od sutra krećemo s cijepljenjem najugroženijih skupina stanovništva u čitavoj Hrvatskoj. Cjepivo se sutra distribuira županijskim zavodima koji će organizirati cijepljenje korisnika domova za starije, zdravstvenog osoblja koje radi s COVID pacijentima i djelatnika Hitne medicine – rekao je dr. Capak.

Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolažemo, u Krapinsko-zagorsku županiju HZJZ odaslat će 450 komada cjepiva.

Raspored cijepljenja u Krapinsko-zagorskoj županiji napravit će lokalni Zavod za javno zdravstvo. Tih prvih 450 cjepiva rasporedit će se u zagorskim bolnicama, gdje će prvi biti cijepljeni zdravstveni djelatnici koji rade s COVID bolesnicima, potom liječnici Hitne, a onda i korisnici domova za starije. Opća bolnica Zabok, neslužbeno doznajemo, dobit će 40-ak cjepiva i COVID osoblje trebalo bi se cijepiti u ponedjeljak.

Isti broj cjepiva, 9750, danas su dobile sve zemlje članice Europske unije. Nove doze stižu već idući tjedan i tako će redovito stizati, tjedno, dok ne dođe ukupna količina koju je Hrvatska naručila.