Petero djelatnika Zavoda za Hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije prvi su koji su se cijepili protiv virusa COVID-19

Za Zagorje je u prvom valu osigurano 450 doza cjepiva od 9750 koliko ih je u subotu stiglo u Hrvatsku. Kako županijski Zavod za javno zdravstvo nema hladnjak u kojem se cjepivo mora pohraniti na -70 stupnjeva, ta su cjepiva pohranjena u Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije, u Zaprešiću.

U zabočkoj bolnici 200 prijavljenih

– Vjerujte znanosti jer to je jedini način da se vratimo u staro normalno – poručila je dr. Iskra Pezdirc, jedna od petero cijepljenih.

– Iznimno je traumatično gledati ljude koji se bore za zrak, a možda nikada prije nisu bili tako teško bolesni. To mi je najteže gledati. Zato sam se odlučila i sama cijepiti – dodala je dr. Pezdirc.

Cijepljenja diljem Zagorja, u Hitnoj, u Općoj bolnici Zabok te u domovima za starije i nemoćne nastavljaju se u ponedjeljak i u utorak. Za cijepljenje u zabočkoj bolnici prijavilo se više od 200 zdravstvenih djelatnika. Prvo će se cijepiti njih 40.

Sutra počinje i dostava cjepiva u domove za starije i nemoćne, 340 doza bit će isporučeno u 11 domova. Štićenike će cijepiti liječnici obiteljske medicine. U utorak 40 doza ide u još dva doma gdje će korisnike cijepiti mobilni tim Zavoda za javno zdravstvo.