Oguljena koža na šapicama, preponama, koljenima. Iščupani noktići, oguljeni jastučići na šapicama…

Takvoga su ga pronašli. Malog bijelog psića od samo sedam kilograma. S dubokim ranama na prsima. Rane koje su duboke do kostiju, kosti oguljene.

Pet mu je godina tek

Netko je Stipicu, kako sumnjaju veterinari, zakačio, privezao za automobil i bjesomučno vukao po cesti kroz Kistanje kraj Knina. Malog nedužnog psića. Koliko je boli i straha Stipica pretrpio? Stipica, živo biće. Stipici je to napravio ‘čovjek’, ‘ljudsko’ biće.

Foto: Kninske njuškice – Udruga Berta

Stipica je tako ranjen došao – do ljudi. Došao je po pomoć. Od iste vrste koja mu je ovo napravila. Sakrio se u garažu. Prestravljen, u bolovima. Preuzele su ga Kninske njuškice – Udruga Berta.

– Prvo se mislilo da su ga djeca gađala petardama ali veterinar je, kada je vidio rane, rekao da nisu od petardi. Netko ga je autom ili nečime vukao po cesti – objavila je Udruga Berta.

Foto: Kninske njuškice – Udruga Berta

Kakav je to Božić imao Stipica? Kakvi to ljudi čine pesekima? Bit će Stipica dobro, fizičke rane sanirao je veterinar koji će i dalje brinuti da mu rane zarastu. No, tko zna kakve će psihičke traume Stipica, koji je star oko pet godina, nositi u svojoj maloj glavici i u duši do kraja života.

Zločin je tu, a kazna?

Udruga je zločin prijavila policiji. Molimo policiju da napravi sve za Stipicu, da pronađu zločince. A sud da ih kazni za ovo nečovječno djelo.

Stipica je sinoć pio vode, papati nije htio. Zaspao je. Udruga Berta brinut će se za njega do potpunog fizičkog oporavka i za to mu vrijeme tražiti topli dom. Stipici treba fina papica, treba podmiriti veterinarske troškove.

Foto: Kninske njuškice – Udruga Berta

Pomozite Stipici, pomozite Udruzi Berta u troškovima. Uplatite koju kunu za Stipicu:

Udruga Berta
Zvonimirova 27, Knin
HR9424020061100842703