Izjava prometnog stručnjaka Gorana Husinca je uvredljiva i neprihvatljiva, komentirao je Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije.

Priopćenjem za javnost reagirao je na izjavu sudskog vještaka tijekom gostovanja u programu HRT-a 4 u ponedjeljak, 03. siječnja. Izjavu župana prenosimo u cijelosti.

‘Ukazuje na nedostatak bontona’

Vezano za jučerašnji medijski istup prometnog stručnjakaGorana Husinca u programu HRT-a 4, njegova izjava o Zagorcima je bila uvredljiva i neprihvatljiva te ukazuje na nedostatak bontona. No, sve to je manje bitno od činjenice da se slučajevi, poput ovog koji se dogodio u Krapini, nažalost dešavaju i to svugdje – od Zagorja, Like, Slavonije, Dalmacije pa do Istre. Ljudska glupost ne poznaje granice županija ili država i mi najoštrije osuđujemo ovakvo neodgovorno ponašanje pijanih roditelja koji svojoj maloljetnoj djeci uopće dopuštaju da piju alkohol. a kamoli da potom voze u vidno alkoholiziranom stanju!

Što se tiče dotičnog gospodina, ako je već prometni stručnjak, onda bi trebao biti upoznat i s rezultatima najnovijeg istraživanja MUP-a koje je pokazalo da je PU krapinsko – zagorska 17. od ukupno 20 policijskih uprava u RH po broju evidentiranih alkoholiziranih vozača koji su u 2020. zaustavljeni u policijskim kontrolama. Stoga se iskreno nadam da će ovaj stručnjak prilikom idućeg medijskog istupa prvo malo promisliti, kako ne bi opet ‘ispalio’ neku glupost i pokazao koliko je neinformiran.

Naravno, očekujem da se g. Husinec i javno ispriča svim Zagorkama i Zagorcima zbog svoje izjave!‘, piše u reakciji župana Željka Kolara.