Ima li išta slađe od djeteta i psa? Na prvu Specijalnu izložbu pasa u Pušći svakako povedite i dijete. Imat će priliku okušati se kao hendler

Izložbu 20. lipnja organizira Kinološka udruga Zaprešić. Riječ je o prvoj takvoj velikoj manifestaciji u Zagorju. Natjecat će se psi 8. i 9. FCI skupine. No, organizatori su pripremili i revijalni dio.

‘Dijete i pas’

Nakon službenog dijela natjecanja prijavljenih pasa, u revijalnom programu svoje umijeće u vođenju pasa moći će iskušati oni najmlađi. Ali i oni nešto stariji. Svoje dijete, nećaka, malu prijateljicu, susjedu, unuku prijavite u revijalni program ‘Dijete i pas‘.

Dijete će ponešto naučiti, ali i prošetati jednoga od pasa s izložbe. Bit će to jedno malo natjecanje u junior handlingu. Za starije tu je senior handling. Vještinu vođenja pasa u izložbenom ringu ocjenjivat će slovenska hendlerica Lana Premk.

Ona je bila slovenska predstavnica u junior-handlingu na Cruftsu, najvećoj izložbi pasa na svijetu. Vođenjem pasa na izložbama bavi se profesionalno, pa je tako imala priliku osvajati titule na najvećih svjetskim izložbama. Od 2009. ima registriranu uzgajivacnicu Flawless, a 2013. uzgojila je svoje prvo leglo australskih ovčara. Iste godine je diplomirala kinologiju na Veterinarskom fakultetu u Beču. Profesionalno se bavila i uređivanjem pasa, aktivno sudjeluje u edukativnim programima za vođenje pasa, a bavila se i obukom pasa te agilityjem. Ona s pravom može za sebe reći da je kinolog po duši i srcu.

Ne propustite ovaj veliki show u Pušći. Do sada se već za natjecanje prijavilo 140 pasa. Veliki događaj za malu Pušću i za Zagorje. Subota, 20. lipnja od 10 sati na općinskom trgu.

Informacije oko izložbe možete pratiti na Facebook stranici Kinološke udruge Zaprešić.