Općinski sud u Zlataru sudit će lovcu (58) koji je ispalio dva hica u mješanca Reksija

Taj je sud zaprimio optužnicu Općinskog državnog odvjetništva koje lovca tereti za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja. Optužnicom ga se tereti da je ‘13. ožujka 2021. oko 14 sati u dvorištu obiteljske kuće, u cilju da usmrti psa mješanca u vlasništvu druge osobe, neovlašteno iz lovačke puške ispalio dva hica prema psu uslijed čega je pas pretrpio više ozljeda i obilno krvario, a krvarenje je zaustavljeno intervencijom ovlaštenog veterinara‘.

Reksi je sada uplašen pas

O Reksiju smo pisali. Sedmogodišnji je to mješanac u kojeg je pucao susjed lovac, tvrdeći da mu je Reksi poklao 10-ak kokoši koje, međutim, niti skrbnik psa Ivan Mlinarić (50) iz Topličice kraj Budinščine, niti policija nisu pronašli. U dvorištu su bile tri mrtve kokoši, a svi pretpostavljaju da su ih usmrtile lisice ili čagljevi, jer se to i ranije događalo.

Reksi se dugo borio za život i izborio. Brzom intervencijom i daljnjom njegom život mu je spasio veterinar dr. Berislav Levar iz Veterinarske stanice u Budinščini. Danas je Reksi dobro.

Lovac koji je pucao u Reksija nije podmirio veterinarske troškove (Foto: Ni Zagorje malo)

– Trčkara po dvorištu, laje, vesel je. Oporavak je dugo trajal, malo šepa na tu nogicu, ali je dobro. Jedino je jako preplašen, nije više onak’ kak’ je bil. Ali je živ, dobro je i to je najbitnije – rekao nam je njegov skrbnik Mlinarić.

Obavijest da je podignuta optužnica je dobio, čeka ročište na kojem će svjedočiti. Kaže da mu susjed nije podmirio veterinarske troškove.

– Niti se javio, niti je pitao kak’ je Reksi, koliko treba platiti veterinara, ništa. Sreli smo se, ali ne pričamo – rekao nam je Mlinarić koji, međutim, neće odustati od zahtjeva da namiri troškove veterinara.

– To mu ne bum pustil – kaže Mlinarić.