Tema ovogodišnje Edukativno-muzejske akcije u Dvoru Veliki Tabor bila je – Ljubav. Posljednja dva vikenda u kolovozu na njima je sudjelovalo 50-ak posjetitelja 

Bilo je tu svih dobnih skupina, od vrtićke djece do djedova i baka. Napravljene su 24 kocke s po šest crteža i sve su pohranjene u ‘košaru punu ljubavi’.

Košara puna ljubavi

Tradicionalno, unazad 24 godine, Hrvatsko muzejsko društvo i pripadajuća mu Sekcija za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju, organiziraju Edukativne muzejske akcije, u svakom godišnjem izdanju s jednom karakterističnom temom, voda, hrana, lađa… U Dvor Veliki Tabor tako je ove godine ušetala ljubav.

Plavooka Mara, tek tri godine stara, svojom je ljubavnom kockicom s apstraktnim crtežom zaokružila ciklus od osam radionica (Foto: Dvor Veliki Tabor)

Kocke nastale na ovoj akciji će mag. etnologije i kulturne antropologije Kristina Pavlović analizirati i provesti istraživanje koje će dati više informacija o tome kako djeca u dobi od dvije do 15 godina vizualno predočavaju ljubav i putem kojih simbola ju prikazuju, te što i tko njima predstavlja ljubav.

Kao zahvalu što su dali svoj doprinos radionici i istraživanju, svaki sudionik dobio je po jedan primjerak prigodno izrađenog plakata i knjižicu 25. EMA-e.