U predzadnjoj epizodi prije ljetne stanke u emisiji za kulturu i umjetnost KolibriS gostuje Nikola Grabovac.

Dobitnik Rektorove nagrade za kolektivni projekt ‘Skica’ završio je grafički odjel na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna. Upisao je zagrebačku Akademiju likovnih umjetnosti gdje je završio preddiplomski studij grafike i trenutno je student diplomskog studija grafike u klasi Svjetlana Junakovića.

Medij ilustracije

Iako mlad, Nikola je izuzetno svestran te je u emisiji KolibriS podijelio svoje dosadašnje iskustvo studija na zagrebačkoj akademiji, ali i brojnih angažmana u različitim područjima umjetničkog djelovanja.

Do sada je izlagao na nekoliko skupnih i samostalnih izložbi i sudjelovao na nizu festivala i zbivanja vezanih uz medij ilustracije kao što More knjiga, Ilustrofest i DNA projekt.

– U svom radu naginjem nadrealizmu, a inspiraciju crpim iz glazbe i filma, ne samo iz likovne umjetnosti. Uvijek me zanimalo nešto izvan ove naše opipljive realnosti. Danas se mijenja percepcija što je umjetnost i kako ona treba izgledati. Oduvijek me više zanimala sama ideja nego medij – otkrio je Nikola urednici i voditeljici Sonji Švec Španjol.

KolibriS, srijeda 8. lipnja od 20 sati na YouTube kanalu.