Međunarodni festival filmova za djecu KIKI održat će se u Zaboku od 4. do 8. listopada 2021.

U pretprogramu se održavaju filmske radionice za djecu koje počinju u u četvrtak 1. travnja u 17 sati u Društvu ‘Naša djeca’ Zabok.

Kako osviješteno gledati film

Bogati popratni program obilježit će i ovogodišnji, jubilarni 10. KIKI festival, a dio radionica započet će već u predfestivalskom razdoblju. Edukativni program ‘Kako gledati film’ za djecu od 10 do 14 godina, u organizaciji Društva ‘Naša djeca’ Zabok i Udruge Gokul održat će se kao ciklus od tri besplatne radionice, svaka u trajanju od devedeset minuta.

Voditelj radionice je filmski kritičar Nino Kovačić, koji će polaznike radioničarskog ciklusa upoznati s osnovnim alatima za osviješteno gledanje filma. Na radionicama će polaznici dobiti kratki uvod u filmsku kritiku, upoznavanje filmskih izražajnih sredstava, gledanje odabranih filmskih primjera te njihovu analizu i interpretaciju.

Prve filmske kritike

Kroz gledanje i analizu odabranih filmova na radionici će se usvajati osnovna filmološka znanja o strukturi filmskog djela, vještine prepoznavanja i analize različitih filmskih izražajnih sredstava, koje omogućuju kvalitetno gledanje filma kako bismo ga argumentirano kritički vrednovali.

Voditelj radionice je filmski kritičar Nino Kovačić

Djeca će dobiti mogućnost da nova znanja uobliče u svoje prve filmske kritike te će ujedno dobiti priliku aktivno sudjelovati na KIKI festivalu u ulozi dječjeg žirija.

Prva radionica održat će se u četvrtak 1. travnja 2021. u 17 sati u Društvu ‘Naša djeca’ Zabok. Iduće dvije planirane su za subotu 3. travnja u 10 sati i petak 9. travnja u 17 sati.

Prijave za radionicu još uvijek možete posalti na email kiki.carolija@gmail.com ili nazvati 098 933 2055.