Muzej krapinskih neandertalaca, Sara Rivetti, Marijan Lovrenčić, Dragutin Ranogajec, Dragutin Gradečak, Zdravko Lovrenščak, Ivan Šemnički, tvrtka Presečki, Društvo invalida rada Krapina i Dječji vrtić Gustav Krklec ovogodišnji su dobitnici priznanja, plaketa i povelja

Dobili su ih uz Dan grada Krapine kao istaknuti pojedinci i organizacije koji su svojim radom doprinijeli društvenoj zajednici i promociji Krapine.

Priznanje gradonačelnika dodijeljeno je Muzeju krapinskih neandertalaca povodom 10. obljetnice uspješnog rada te za osobiti doprinos u međunarodnoj promidžbi grada. Mala plaketa Grada Krapine dodijeljena je Sari Rivetti za izvrsne uspjehe postignute na natjecanjima iz stolnog tenisa i promicanje imena grada.

Plaketa Grada Krapine uručena je Marijanu Lovrenčiću za poseban doprinos u unapređenju vatrogastva i zaštite od požara na području Krapine te zbog istaknutog rada na razvoju dobrovoljnog vatrogastva i vatrogasne djelatnosti. Dragutin Ranogajec Plaketu je dobio za unapređenje gospodarstva i promicanje imena Krapine, a Dragutin Gradečak za doprinos kulturi i promicanje imena grada.

Sara Rivetti jedna je od najperspektivnijih mladih sportašica. Članica je Stolnoteniskog kluba Zagorec (Foto: Grad Krapina)

Dobitnici Povelje Grada Krapine su Zdravko Lovrenščak za osobiti doprinos promicanju dobrovoljnog davanja krvi i zdravstvenih programa Hrvatskog Crvenog križa, Ivan Šemnički za osobiti doprinos promicanju dobrovoljnog davanja krvi i zdravstvenih programa Hrvatskog Crvenog križa, tvrtka Presečki povodom 30. obljetnice uspješnog rada i iznimnog doprinosa unapređenju gospodarstva grada, Društvo invalida rada Krapina povodom 50. obljetnice uspješnog rada i djelovanja te za promicanje prava osoba s invaliditetom, te Dječji vrtić Gustav Krklec Krapina povodom 55. obljetnice uspješnog rada i djelovanja i za unapređenje odgojno – obrazovne djelatnosti u gradu.