Jutros u 7 s cilja u Lovasu počela je trka dugačka 35 kilometara, 3. Memorijal Šimo Đamić. Traže se najspremniji policajac i policajka Hrvatske.

Ivan Pavlinić (PP Pregrada), Sandro Šlogar (IJP Zlatar), Krunoslav Ivanušec (IJP Zlatar, u kategoriji veterana specijalne policije Domovinskog rata), Božidar Osredečki (PGP Macelj) i Luka Špehar (IJP Zlatar) momci su koji predstavljaju našu, PU krapinsko-zagorsku. Od Zagoraca tu je i Petar Conjar (IJP Varaždin) koji je na 1. Memorijalu 2019. ponio Zlatni štit kao najspremniji policajac.

Samo za najspremnije

Natječu se 64 policajca i policajki, najviše dosad. Na ovogodišnji Memorijal prijavili su se i gosti iz Slovenije te predstavnici MORH-a. Svi će oni trebati proći zahtjevnu stazu. Sve do cilja u Vukovaru kod Vodotornja, čime se ovom trkom obilježava i 30. obljetnica pada Vukovara, s 9,5 kilograma opreme trebati odraditi i osam točaka: navigaciju, gađanje iz pištolja, prelazak užeta, prelazak pješačkih prepreka, veslanje, sastavljanje i rastavljanje oružja. Samo će najspremniji i najsposobniji uspješno odraditi sve radne točke do cilja u najkraćem mogućem vremenu.

Interventni policajci Petar Conjar (Varaždin), Krunoslav Ivanušec, Sandro Šlogar i Luka Špehar (Zlatar) bore se za što bolji rezultat danas (Foto: Ni Zagorje malo)

Od 1. Memorijala zagorski su interventni policajci pokazali svu svoju snagu i policijsko-vojne vještine. Petar Conjar (IJP Varaždin) 2019. je pobijedio, a Luka Špehar (IJP Zlatar) i Krunoslav Ivanušec (IJP Zlatar) ušli su u top 10 hrvatskih policajaca. Godinu dana kasnije na 2. Memorijalu Ivanušec je prvi ušao u cilj od policajaca PU krapinsko-zagorske, a ukupnim plasmanom ušao u prvu postavu ‘reprezentacije MUP-a’.

Ulazak u cilj onih najspremnijih očekuje se oko 12 sati. Sretno svima!