Vodećem regionalnom proizvođaču staklene ambalaže Hrvatska gospodarska komora dodijelila je prestižnu nagradu

Vetropack Straža iz Huma na Sutli dobila je Zlatnu kunu u kategoriji velikih društava, kao najbolja velika kompanija u Hrvatskoj. Trijumf ove zagorske tvrtke još je veći, jer je Zlatnu kunu HGK-a sada dobila drugi puta.

Proizveli više od milijardu boca

– Nagrađujemo tvrtke koje su se istaknule uspjehom u 2019., a neke od njih i u ovoj godini korone bilježe rast poslovanja za čak 40 posto. Uz odavanje priznanja poduzetnicima koji se odlično nose s teškim okolnostima, želimo poslati simboličnu i važnu poruku da biznis ne smije i neće stati, unatoč svim ograničenjima i problemima – rekao je na svečanom proglašenju Luka Burilović, predsjednik HGK-a.

Za Vetropack Stražu veliko je ovo priznanje. Zlatnu kunu dobili su na svoj 160. rođendan i u teškoj godini u kojoj završavaju svoju najveću investiciju u povijesti.

Tihomir Premužak, predsjednik Uprave Vetropack Straže i Luka Burilović, predsjednik HGK-a (Foto: HGK)

– Trenutno smo u investiciji od 50 milijuna eura, u remontu smo jedne staklarske peći. Vjerujemo da će nam to značajno pomoći kad prođe ova kriza da budemo jači, konkurentniji i bolji – komentirao je nakon dodjele nagrade Tihomir Premužak, predsjednik Uprave Vetropack Straže.

Vetropack Straža u 2019. godini proizvela je više od milijardu boca i staklenki. Gotovo 73 posto otišlo je na strana tržišta.