Petero radnika krapinskog Krateksa pozitino je na korona virus, a samoizolacija je određena za više od 200 zaposlenih

Zato je tvrtka bila primorana privremeno zatvoriti pogon i obustaviti proizvodnju na 14 dana, do 2. listopada, priopćili su iz Krateksa.

Samoizolacija za 200 radnika

Nakon pet pozitivnih nalaza, Zavod za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije odredio je samoizolaciju za više od 200 radnika Konfekcije ženske modne odjeće. U tvrtki je zaposleno 236 ljudi.

– Budući da se 25 ljudi nalazi na dugotrajnom bolovanju, a za šestero koji rade na izdvojenim radnim mjestima nije izrečena mjera samoizolacije, s preostalih nekoliko zaposlenika nije moguće osigurati procese proizvodnje, pa je Uprava donijela odluku da se tvrtka privremeno zatvara do isteka mjere samoizolacije – priopćili su iz Krateksa.

‘Ovo neće utjecati na poslovanje’

– Nama je ovo razdoblje međusezone i smanjenog obima rada u pogonu. Obavijestili smo sve naše kupce da za dva tjedna odgađamo termine isporuke robe i moram se zahvaliti kupcima i partnerima što su pokazali razumijevanje za našu situaciju – izjavili ja za Hinu Iva Pezer, direktorica Krateksa, i napomenula kako prekid rada na dva tjedna neće bitnije utjecati na poslovanje tvrtke.

Dodala je da je tvrtka trebala ići na kolektivni godišnji od početka listopada, ‘ali je sada ‘godišnji’ došao ranije’.