Huligani u Zaboku nastavljaju haračiti. Nakon što su potpalili školsku sjenicu, sada su uništili izložbu na otvorenom.

Oba projekta odradili su učenici i nastavnici zabočke Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću (ŠUDIGO). No, dočekao ih je najnoviji vandalizam. Uništili su im mukotrpni rad, izložbene radove na otvorenom, na prostoru Regeneracije.

Uništili jedinstveni projekt u Zaboku

– Uloženo je puno truda, financijskih sredstava za realizaciju i osmišljavanje načina izlaganja. Svoj doprinos dali smo svi mi, učenici, nastavnici, tehničko osoblje, a bili su angažirani čak i članovi obitelji. Divan projekt, jedinstven u Zaboku, projekt u kojem smo dali na uvid javnosti likovne i multimedijalne radove učenika Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok. Radovi su nagrađivani na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini. Uživali smo u tome i pucali od ponosa. Šteta što nismo brojili sve posjetitelje ove prekrasne izložbe. Ali ovih dana dogodio se vandalizam. Pogledajte što je ostalo od izloženih radova! Svi se u školi pitamo kome je toliko smetao trud, rad i radost stvaranja koju neki nikada neće spoznati – objavila je Škola na svojoj Facebook stranici.

Kome je toliko smetao trud, rad i radost stvaranja koju neki nikada neće spoznati, pitaju se u Šudigu  (Photo: ŠUDIGO/Facebook)

Razočarani su i tužni. Kao što su bili i posljednji dan listopada kada su huligani potpalili vatru unutar školske sjenice. Bilo je to neobjašnjivo djelo mladog društva, 10-ak neodgojenih spodoba. Pukom srećom, dok se vatra rasplamsavala naišao je djelatnik škole i spriječio da vatra zahvati cijelu sjenicu. Društvo se po njegovu dolasku razbježalo, pobjegli su. Zasad nema informacija da je policija utvrdila tko je to učinio.

Kad gradiš kulturu u gradu, nekultura pokaže svoje lice, objavili su iz Škole nakon što su umalo ostali bez sjenice za koju su sami skupljali donacije (Photo: ŠUDIGO/Facebook)