Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavio je Javni poziv za stambeno zbrinjavanje. Rok je 30. siječnja

U Krapinsko-zagorskoj županiji financijsku potporu za gradnju obiteljskog doma mogu koristiti stanovnici s područja Mača, Petrovskog, Hraščine, Budinščine, Lobora, Zagorskih Sela, Kraljevca na Sutli, Desinića, Mihovljana, Gornje Stubice, Kumrovca i Tuhlja.

Država osigurava materijal

Financijske potpore odnose se na izgradnju domova pod povoljnijim uvjetima, na pomoć u građevnom materijalu u iznosu od 200.000 kuna te na oko 50.000 kuna u gotovini. Pravo na stambeno zbrinjavanje, odnosno mjeru koja se odnosi na potpomognuta područja, imaju oni koji u svome vlasništvu nemaju drugu useljivu nekretninu te da je u posljednjih 15 godina nisu prodali ili darovali.

Ukoliko vaš dom nema uvjete za normalan život, a nemate drugu useljivu nekretninu, iskoristite priliku

Ostvarujete li sve uvjete, pročitajte na portalu Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, ovdje. Na istoj internetskoj stranici možete preuzeti i obrazac za prijavu. Mještani zagorskih općina prijavu podnose županijskom Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu politiku, branitelje, civilno društvo i mlade na email zdravstvo@kzz.hr. Na tu email adresu možete poslati i pitanja ukoliko imate bilo kakvih nejasnoća. Dodatne informacije možete dobiti i na broj 049/329-151.

Ovo je prvi puta da na mjeru stambenog zbrinjavanja imaju pravo i stanovnici iz Krapinsko-zagorske županije, o čemu su u prosincu u Krapini govorili Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Žarko Tušek, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i Ljubica Jembrih, načelnica Općine Lobor.

Stiže državna pomoć za gradnju obiteljskih kuća u Zagorju