Za Krapinske Toplice proglašena je elementarna nepogoda. U potresu 29. prosinca 36 je objekata teško oštećeno

Prema prvim procjenama, materijalna šteta je veća od 4,2 milijuna kuna. Najveća je na Osnovnoj školi, više od dva milijuna. Štete bi bile i veće, naglašava načelnik Općine Ernest Svažić, da vatrogasci DVD-a nisu izašli odmah na teren.

Oštećeno 36 objekata

– Oni su s topličkim krovopokrivačem Robertom Plahutarom u najkraćem mogućem roku skinuli više od 20 dimnjaka i time prevenirali puno veće štete koje bi nastale njihovim urušavanjem – rekao je Svažić.

S obzirom da procijenjena šteta iznosi više od 20 posto izvornog proračuna, župan Željko Kolar morao je proglasiti elementarnu nepogodu.

U Krapinskim Toplicama oštećeno je 36 objekata. Zgrada Osnovne škole za sada je neupotrebljiva

– Isprva se nije činilo da je nepogoda bila u tim razmjerima da bi se trebala proglasiti elementarna nepogoda. No, kada smo u petak dobili završne podatke o prijavljenim štetama, bilo je jasno da treba uputiti zahtjev za proglašenjem elementarne nepogode za područje općine – dodao je načelnik.

Do petka, 8. siječnja pristiglo je 36 prijava štete. Osim one najveće, na zgradi Osnovne škole, štete su nastale i na obiteljskim kućama i javnim objektima. Oštećene su i Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, crkva Presvetog Trojstva, stambene zgrade, obiteljske kuće i gospodarski objekti.