Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar predao je 3121 potpis potpore i kandidaturu za predsjednika SDP-a Hrvatske

– Danas je jedan sjajan dan za mene, jedan sretan dan. Ponosan sam na svoje stranačke kolegice i kolege koji su odgovorili na moj poziv da se okupimo oko novog SDP-a – rekao je Kolar nakon predaje kandidature.

Računa i na suprotni tabor

– To je za mene dodatno priznanje, da su ljudi prepoznali moje htijenje, moju želju da ‘prestaneju’ sukobi unutar SDP-a – dodao je.

Rekao je da ima podršku Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko–bilogorske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Vukovarske srijemske, Ličko-senjskePožeško–slavonske i matične, Krapinsko-zagorske organizacije. Iz Zagorja su s njim u Zagreb došli načelnik Bedekovčine Darko Ban i Zlatar Bistrice Žarko Miholić.

– Da bi svi došli koji me podržavaju, to bi morali napraviti u puno većoj prostoriji, da bi predstavili cijeli tim – obrazložio je.

Nakon izbora, najavio je, neće ‘odbaciti’ ljude koji mu nisu dali glas.

– Računam na sve ljude unutar SDP-a, bez obzira koga će podržati za predsjednika –

Još je ranije rekao da je siguran u pobjedu i da će se na Iblerov trg vratiti kao predsjednik SDP-a Hrvatske. Danas je naglasio da se dosad puno pričalo, a malo radilo, a od sada će se puno razgovarati, ali i puno raditi.