Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić u ovomjesečnom izvješću sprdao se je sa svojim kritičarima.

U, kako ga je nazvao, anti-izvješću, satirično je odgovorio onima koji ga prozivaju da ništa ne radi ili da sve radi pogrešno. Odlučio se svima ‘ispričati’. Pa se ‘ispričao’ jer ne pogoduje pojedincima pri sklapanju poslova, što ne zapošljava ljude u Gradskoj upravi preko veze, što je prijavio nezakonitosti svojih prethodnika, što uređuje, gradi i obnavlja dječje parkove, gradi ceste i nogostupe…

– U ovom mjesečnom izvještaju posipal bum se pepelom za se zle kaj smo moj tim i ja u protekle dve godine nanijeli svojim nemarom i manjkom truda u Gradu – započeo je Šimunić.

Izvješće nastavlja ‘pokajanjem’ što je od prvog dana prijavljivao sve koruptivne i kriminalne radnje koje su se događale u Gradu prije njega.

– S druge strane, drago mi je da institucije ‘delaju’ svoj posel i da niti jedan proces nije započel. Tak da mi moremo nastaviti delati tak kak se je delalo i do sad. Fiktivni računi, povećanja cijena jer je sve poskupelo. Ha, treba rođaku pomoći… – nastavio je Šimunić ironično.

Jedan od kadrova, u kojem govori o svom PR timu, snimio je u domaćem izdanju s puricama (Foto: Facebook/Screenshot)

U izvješću se dotaknuo svega što je u njegovom mandatu napravljeno i za sve se je ispričao građanima. Pa i onima koje nije zaposlio.

– Ispričavam se kaj nekima od vas nisam sredil posel u Gradskoj upravi, a mogel sam. Ipak je Grad pravna osoba i nema preveč razlike između toga i firme. Osim kaj pri nas penezi kapljeju saki mesec delali mi kaj ili nič. A firme ipak nekaj moraju delati – sprda se gradonačelnik u videu.

Na kraju je ‘priznao’ da su kritičari u pravu kada kažu da ima pogrešnu strategiju upravljanja Gradom. Zaključio je da bi se trebao više primiti birtije i kleti jer je ‘shvatio da kleti nisu za snimanja već za sklapanje poslova’. Na koncu se je, u gumenim čizmama i odjeći za po doma, ‘ispričao’ kaj ima ovako dobar PR tim koji radi bez naknade.