Grad Zabok je svoja najviša praznanja, povelje, ove godine dodijelio ministrima prometa, bivšem Siniši Hajdašu Dončići i sadašnjem Olegu Butkoviću

Obojica su povelje dobila za izuzetan doprinos u razvoju Grada Zaboka i Krapinsko-zagorske županije ulaganjima u razvoj prometne infrastrukture, a time i u razvoj gospodarstva.

Za pomoć, suradnju i promociju

– Ovo priznanje uručili smo im zbog pokretanja i realizacije projekta modernizacije i elektrifikacije naše zagorske pruge, modernizacije i uređenja Prilaza dr. Franje Tuđmana, spojne ceste Zabok – Sveti Križ Začretje, sada s nastavkom do Krapine. Potencirali su i odradili i druge projekte, poput brze ceste do Bedekovčine, koja se sada nastavlja i do Zlatar Bistrice. To su povijesni iskoraci za Zagorje – obrazložio je gradonačelnik Ivan Hanžek.

Povelje, plakete i zahvalnice Grad Zabok je dodijelio najzaslužnijim građanima uz Dan grada koji se slavi 22. svibnja, ali je zbog epidemije virusa svečanost morala biti odgođena.  Plakete su dobili Željka Vukić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Zabok i Sanja Knezić, voditeljica poslova dendrologije i hortikulture u Plavinki Zabok.

Gradnačelnik Hanžek dodijelio je i zahvalnice. Dobili su ih članovi Stožera civilne zaštite grada Zaboka i zabočka dobrovoljna vatrogasna društva za sudjelovanje u provedbi mjera Stožera. Tomislav Kaltnecker zahvalnicu je dobio za nesebičnu pomoć i suradnju s Gradom prilikom realizacije projekta rekonstrukcije raskrižja Ulice Matije Gupca, Ivana i Cvjete Huis i Đačkog puta, a Nikola Vranić,  J.R. August, ovogodišnji dobitnik tri Porina, zahvalnicu je dobio za doprinos promociji Zaboka i Krapinsko – zagorske županije.

‘Hvala ti, moj grade’

– Kada cijeli život živite u Zaboku i dobijete vjerojatno najviše priznanje za tu godinu, za doprinos u razvoju prometne infrastrukture, onda vjerojatno možete biti djelomično ponosni na odrađen posao, i kao ministar u većem dijelu, i kao potpredsjednik Sabora. To znači da je netko prepoznao vaš trud i zalaganje – zahvalio je na povelji Siniša Hajdaš Dončić.

‘Hvala ti, moj rodni grade!’, zahvalio se Siniša Hajdaš Dončić na dobivenoj povelji Grada Zaboka

– Mislim da je normalno da, ako imate priliku upravljati javnim novcem, sukladno projektu pomognete i gradu i županiji u kojoj živite – dodao je Hajdaš Dončić.

Kasnije je na svom Facebook profilu napisao: ‘Mene, ako se sjete na Dan Grada Zaboka, sjete se, ako se ne sjete, nikom ništa. To je bila moja dužnost – da radim. Hvala ti, moj rodni grade!’.

Aktualni ministar prometa Oleg Butković, iako je planirao, nije stigao na dodjelu.

Nazvali smo ga. Zakaj niste došli?

– Stvarno nisam mogao i baš mi je žao zbog toga. Zahvaljujem Gradu Zaboku na tom priznanju koje mi je poticaj za daljnji rad na razvoju prometne infrastrukture u Zagorju, ali i u cijeloj Hrvatskoj. Doći ću u Zabok prvom prigodom – obećao je Butković.

A SDP-ov Zabok je ovim poveljama, SDP-ovom Hajdašu i HDZ-ovom Butkoviću, i to u vrijeme predizborne kampanje, poslao lijepu poruku. Nije bitno iz koje stranke dolaziš, bitno je što radiš.