Ovaj vikend na cestama nas čeka policija. Najavlju iz MUP-a, u velikom broju. I na puno lokacija. Čekaju nas formacije, grupacije, tajne lokacije

– Posebnu pozornost posvetit ćemo bezrazložnoj vožnji lijevim prometnom trakom! – najavili su iz MUP-a.

To se, naime, osobito odnosi na vozače motora koji se uglavnom tako i voze čime grubo krše prometne propise.

Sve raspoloživo – na cestu

Zato će policija, uz sankcioniranje drugih najučestalijih prometnih prekršaja, alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel, posebnu pozornost posvetiti vožnji lijevom stranom ceste.

– Nadzor prometa odvijat će se na velikom broju lokacija uz maksimalno raspoloživi broj policajaca, kao i svih raspoloživih uređaja i opreme koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. To su uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, nadzor brzine, testeri na droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica – dodali su u MUP-u.

Vozači motora, vožnjom po lijevoj strani kolničkog traka, grubo krše prometne propise (Foto: Ilustracija)

Tijekom vikenda najavljeno je djelomice sunčano vrijeme. Od nedjelje će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom. U jutarnjim satima može biti ponegdje i magle. U takvim okolnostima ceste su vlažne i skliske što produžava zaustavni put prilikom kočenja. Tada lako dolazi do gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja.

Zato vozači, oprez! Čuvajte život sebi i drugima. Policijskim formacijama, grupacijama, sačekušama, vrebačima, presretačima i samcima što manje posla na lijevoj strani ceste.