Za petak 10. rujna na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zakazano je novo ročište u postupku protiv Ivora I. (45) kojem se sudi za seksualno zlostavljanje pasa.

Kao što je već ranije odlučeno, sudit će mu se u odsutnosti s obzirom da se optuženi od 2017. ne pojavljuje na ročištima. Raspravna sutkinja Jasna Zoretić Rendulić zakazala je čak četiri ročišta, za 10., 13., 17. i 20. rujna jer 21., ukoliko se ne donese nepravomoćna presuda, predmet odlazi u apsolutnu zastaru.

Ni Interpol ne zna adresu!?

Na posljednjem ročištu 2. rujna, kao što smo pisali, odvjetnik optuženog Boris Vinčić podnio je zahtjev za izuzećem raspravne sutkinje, ali i svih sudaca Općinskog kaznenog suda u Zagrebu jer su se, kako je između ostaloga naveo, ‘pojavile okolnosti koje izazivaju sumnju u njezinu nepristranost jer je ista svojim dosadašnjim postupanjem grubo prekršila prava optuženika i to nezakonitim postupanjem kojim su povrijeđena pravila domaćih i međunarodno pravnih izvora’.

No, sud je odmah 3. rujna zahtjeve odvjetnika Vinčića odbacio kao neosnovanim, odnosno nedopuštenim, ocijenivši kako su oni usmjereni isključivo izbjegavanju kaznenopravne odgovornosti.

Za optuženim zlostavljačem pasa, koji već godinama nije na zagrebačkoj adresi, već živi u Belgiji i radi u Europskom parlamentu, sud je ove godine napokon raspisao tjeralicu, odnosno izdan je Europski uhidbeni nalog, a rješenje o suđenju u odsutnosti postalo je pravomoćno 5. srpnja 2021. Određen mu je i istražni zatvor.

No, Ivor I. niti je pronađen niti uhićen. Iz sudskih dokumenata je vidljivo da su mu slali pozive na sve adrese, kako su naveli, koje su dobili od MUP-a i Interpola. Niti jedan poziv nije preuzeo. Stvarno je nevjerojatno da ‘čovjek’ radi u Europskom parlamentu, da je izdan Europski uhidbeni nalog, a da ga niti belgijska policija ne može naći, uhititi i isporučiti Hrvatskoj?! Slučajno?

Inače, optuženi je u vrijeme kada je otkriven ovaj strašan zločin, kao što je i vidljivo iz naslovne fotografije, bio član vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog.