Na sreću, nitko nije stradao u subotnjem urušavanju stropa ispod terase Odjela za rehabilitaciju djece Specijalne bolnice Krapinske Toplice.

Prilikom urušavanja oštećen je jedan automobil, a sretna okolnost je što kroz taj dio i inače prolazi malo ljudi, a u subotu poslijepodne nije bilo nikoga pa je izbjegnuta moguća tragedija.

Prostor osiguran, kreće hitna adaptacija

Sanaciju, odvoz otpale žbuke, čišćenje terase i parkirališta odradili su članovi DVD-a Specijalne bolnice koji su se odmah odazvali na poziv, Milan Kramarić, zapovjednik DVD-a Luka Ivanković, Tin Svečnjak, Borna Grabušić, Dragutin Otočak i Krešimir Svažić.

– Najvažnije je da nitko nije stradao. Odmah ćemo sanirati strop kompletnog hodnika jer se na još jednom dijelu vidi ‘fleka’ od vlage – najavio je župan Željko Kolar.

Nakon što se prvotno stvorila vlažna mrlja, u subotu je otpala žbuka s tog dijela bolnice (Photo: DVD Specijalne bolnice)

Za Ni Zagorje malo komentirao je da su ostali iznenađeni da je žbuka otpala jer to nije bilo zapušteno, potpuno je adaptirano 2008. godine. Kaže da u ovom trenu ne zna zašto je balkon pun vlage. Osim što vlagu, pretpostavlja, stvara obližnji bazen, kaže da se ‘fleka’ počela širiti nakon potresa, ali ništa nije ukazivalo da bi žbuka mogla otpasti.

Još jedna ‘fleka’ prijeti urušavanjem. Do adaptacije je vanjski hodnik zatvoren (Photo: DVD Specijalne bolnice)

– Odmah ćemo sanirati i adaptirati kompletan hodnik i prethodno provjeriti da kojim slučajem voda ne dolazi možda iz koje bolničke cijevi. To tada je taj prostor osiguran – rekao nam je Kolar.